YOUCA ACTION DAY BIJ OPCURA

21
okt
2021

Youca vzw is een organisatie voor en door jongeren die hen stimuleert om samen te werken aan een duurzame en rechtvaardige samenleving. Dat doet Youca vzw door hen bewust te maken van belangrijke maatschappelijke uitdagingen en door hen te ondersteunen in hun engagement. Daarnaast zorgt Youca vzw voor unieke ontmoetingen met impact op het culturele, zakelijke en publieke leven.

Op donderdag 21 oktober engageren meer dan 15.000 Vlaamse en Brusselse jongeren zich om een dag aan de slag te gaan bij een bedrijf, een organisatie, een overheid of een particulier. Het loon dat ze op die schooldag verdienen gaat naar projecten van geëngageerde jongeren wereldwijd.

Dit jaar engageerden 2 studenten zich om een dagje mee te draaien binnen onze diensten.

Jade Maeters stak de handen uit de mouwen als logistiek medewerker in het dagverzorgingscentrum terwijl Amy Vermeir hetzelfde deed in de centrale keuken.

Amy: “De school droeg ons op om een werkplaats te zoeken in de jobbank van Youca. Maar via een vriendin van mijn moeder kwam ik hier in de centrale keuken van het woonzorgcentrum terecht. Ik had hier vandaag een leuke werkervaring.”

Jade: ”Dit was voor mij een eerste kennismaking met een woonzorgcentrum. In het dagverzorgingscentrum hielp ik de bezoekers soep maken en serveerde ik het middagmaal en de koffie. Ik mocht ook eventjes observeren in het kinélokaal. Deze dag heeft mij een beetje geholpen bij een latere studiekeuze."