Activiteiten 'Den Hopstaak'

Programma 
lokaal dienstencentrum Den Hopstaak

Stoelyoga met Mel

Datum: De exacte data hangen uit op het infobord aan zaal Aurelia
Prijs: gratis
Locatie: OPcura, zaal Satijn

Stoelyoga bestaat uit het uitvoeren van milde yogahoudingen vanop een stoel. Stoelyoga zorgt er onder andere voor dat jouw spieren en gewrichten soepel worden, verscherpt je motoriek en maakt je bewuster van je lichaam.

Handwerk in Den Hopstaak

Datum: dinsdag 13 en 27 december (elke tweede en vierde dinsdag van de maand om 14.00 uur)
Prijs: gratis
Locatie: Opcura, zaal Aurelia

Heb je zin om je brei- of haaktechnieken op te frissen bij een leuke babbel? wil je leren breien of haken? Heb je een brei- of haakproject waar je wat hulp bij kan gebruiken? Of wil je meewerken aan versieringen voor de buurtwerking? Wat je handwerkvraag ook is, we proberen samen een antwoord te vinden!

 

DECEMBER

Themanamiddag: Rouw en verlies
i.s.m. Forum Palliatieve Zorg

Datum: dinsdag 6 december  - 14.00 uur tot 15.45 uur
Prijs:  gratis
Locatie: Opcura, zaal Satijn

We worden allemaal op ons levenspad geconfronteerd met verlies en rouw. Rouw is het proces dat je doormaakt wanneer je iemand of iets verliest. Dat kan gaan om een geliefd persoon, maar ook om je mobiliteit of autonomie (zelfstandigheid). Iedereen rouwt uniek, op zijn eigen tempo en eigen manier.

We staan stil bij:

  • Hoe rouw eruit kan zien.
  • Wat je kan doen wanneer iemand niet meer verder kan of moeite heeft om het leven weer op te pikken.
  • Wat kan helpen om mensen in rouw te ondersteunen, wat je kan zeggen en doen.

Bloemschikken:
Breng de kerstsfeer in huis

Datum: dinsdag 13 december  - 14.00 uur tot 15.45 uur
Prijs:  € 5,00 - € 2,00 reductietarief
Locatie: Opcura, zaal Satijn

Geen kerst zonder een zelfgemaakt bloemstukje! Christiane haalt opnieuw haar meest originele ideeën boven om een bloemstuk te maken waarmee we onmiddellijk de kerstsfeer in huis halen!

Praattafel mantelzorgers

Datum: woensdag 14 december  - 13.30 uur tot 15.30 uur
Prijs: gratis
Locatie: Opcura, zaal Satijn

Als mantelzorger draag je veel zorg voor je naaste, maar wie draagt er zorg voor jou? Tijdens deze praattafel bieden we voldoende ruimte om ervaringen en tips uit te wisselen met andere mantelzorgers. Je krijgt de kans op je verhaal te vertellen. Klinisch psycholoog Sofie Moens (Medisch Centrum Opwijk) begeleidt het gesprek.

Tijdens de duur van de praattafel kan je naaste ondersteund worden in het Centrum voor Dagverzorging.

Inschrijven t.e.m. vrijdag 9 december 2022 via E denhopstaak@opcura of T 052 36 59 14.

Kerstfilm: De familie Claus 
én pannenkoeken

Datum: dinsdag 20 december  - 14.00 uur tot 15.45 uur
Prijs:  € 5,00 - € 2,00 reductietarief
Locatie: Opcura, zaal Satijn

De familie Claus is een Vlaamse kerst- en familiefilm uit 220 met Jan Decleir en Mo Bakker in de hoofdrollen, geregisseerd door Matthias Temmermans.

Jules claus houdt helemaal niet van Kerstmis. Terwijl zijn mama moet werken, brengt Jules tijdens de kerstvakantie veel tijd door in het speelgoedwinkeltje van zijn opa. Daar ontdekt hij een magishe sneeuwbol die zijn wereld voorgoed door elkaar zal schudden en begint hij langzaam steeds meer te houden van de 'mooiste tijd van het jaar'.
Na de film zijn er pannenkoeken voor iedereen!

Muzikale namiddag met 't Vertier

Datum: dinsdag 27 december  - 14.00 uur tot 15.45 uur
Prijs:  € 5,00 - € 2,00 reductietarief
Locatie: Opcura, zaal Satijn

Hierbij 'het verhaal' van 't Vertier... Over de doopvont gehouden in september 2018 met een eerste optreden al op 22 november 2018 !!! Ze stellen zichzelf even voor:

"De conceptie is een medisch wonder welke we uit de lokale , nationale en internationale pers gehouden hebben. Wij zijn ontstaan uit twee baarmoeders, namelijk de twee schoonzussen Lut en Marleen (Cami & Du bois). Zij vonden dat je eens een zeker leeftijd bereikt hebt nogal gemakkelijk de boeken toegingen. Beiden bezitten een mooie stem die ze graag delen. Je weet hoe dat dan gaat: willen we eens..., we zouden eens ... Met andere woorden, een uitdaging dus.
Met alle respect, maar een gewoon koor was 'te gewoon'. Lut zat heel dicht bij de bron, de muziekacademie van Lebbeke waar kan gejaagd worden op 'loslopend wild'! Daarom heeft 't Vertier als basis mensen van de muziekacademie van Lebbeke.
De bedoeling was en is nog steeds samen populaire liedjes brengen, zowel Nederlandstalige als anderstalige. 't Vertier is GEEN koor, wel een zeer hechte groep gelijkgezinden (op muzikaal vlak dan toch), zonder directieven, zonder dirigent, met inspraak en inbreng van ieder lid.
In functie van de nakende fusies hebben we dan ook niet geaarzeld talenten aan te trekken van buiten Lebbeke. Als we de geruchten mogen geloven dat Lebbeke Dendermonde gaat 'binnenpakken', hebben we ook een vijftal Dendermondenaren aangetrokken, plus daarbij echt iemand van over de grens, weliswaar de provinciegrens, een toffe dame uit Opwijk.
Onze bezetting is 10-koppig. Zes dames en vier heren, bijgestaan door de zeer belangrijke 'knopjesman' Jo. Waar wij ook speciaal in zijn, geen klavier- of toetsenbord bij ons, enkel snaarinstrumenten zoals vier akoustische gitaren of viool.
Onze doelstelling is en blijft de mensen een aangename tijd brengen, waarbij ze zelf mee kunnen doen met de liedjes. Daarom ook onze definitie van 'sing-a-longband' in 't schoon Vlaams een 'meezingband'."