Project Krasse Buurt 2022

1
dec
2022

Lokaal dienstencentrum Den Hopstaak lanceerde voor het achtste jaar op rij 'Krasse Buurt'. Met dit project wil LDC Den Hopstaak thuiswonende ouderen uit Opwijk ondersteunen. Inwoners uit de gemeente worden hierbij aangespoord om een bezoekje te brengen aan een oudere buur.

Deze achtste editie vond plaats op vrijdag 25 november en zaterdag 26 november 2022. Dit jaar kon je jouw oudere buur verrassen met een zoet gebaar. In totaal kregen 194 ouderen een bezoekje. Daarnaast werden een aantal ouderen uitgenodigd door de Bib om er hun taartjes op te eten, gevolgd door een rondleiding. Een aantal ouderen gaan nog langs bij de Wereld van Indra in het kader van Krasse Buurt.

Zowel de (krasse) buurtbewoner als de oudere ontving van Den Hopstaak een kraslotje als bedanking voor hun deelname. De deelnemers maakten hierbij kans op een waardebon, te spenderen bij Opwijkse handelaars.

Het Lokaal dienstencentrum wil thuiswonende ouderen of inwoners in kwetsbare situaties in Opwijk doorheen het hele jaar ondersteunen. Er bestaan al heel wat initiatieven zoals Hoplr of lokale Facebookpagina's waar mensen een hulpvraag kunnen stellen, maar voor (kwetsbare) ouderen is de digitale kloof vaak te groot. Daarom wil het Lokaal Dienstencentrum de buren aanspreken om via een sticker op de brievenbus of het raam zich kenbaar te maken als 'Krasse Buur'. Met andere woorden een buur waar (oudere en kwetsbare) buren gerust mogen aanbellen waneer ze hulp nodig hebben of om gewoon eens een babbel te doen.

Het is veel aangenamer wonen in een buurt waar buren voor elkaar iets (kleins) kunnen betekenen. Een kleine moeite van een (krasse) buur maakt vaak een groot verschil.